30 GODINA VAŠEG POVERENJA

Rim – autobusom 6 dana

Zakoračite na stazu istorije i arheologije i upoznajte Večni grad, i jedan od najlepših nasleđa svetske baštine koje Italija može da ponudi, a sa kojom malo koji grad na planeti može da se meri. Kada je u pitanju Rim atrakcije se bukvalno nalaze na svakom koraku, tako da, ako želite da posetite ovaj grad, birajte neki duži vremenski period, jer nekoliko dana neće biti dovoljno. Od Koloseuma, Fonte Di Trevi, crkve Svetog Petra u lancima, Panteona, preko Španskih stepenica i bezbroj trgova, do raznih spomenika i muzeja, Rim će vas obogatiti na način koji retko koje putovanje uspeva. Šetajući ulicama ovog grada nećete osećati bojazan da ćete se izgubiti, jer je Rim grad po kom su sve ostale veće evropske prestonice pravile svoj urbanistički plan, radi lakšeg i logičnijeg snalaženja, a do sad se nijedna u tome nije snašla kao Rim. Na ulicama, pored drevnih građevina, Trajanovog stuba i ostataka iz antičkog doba, naići ćete i na impresivnu kombinaciju drevnog i novog, budući da su Italijani zaista pokazali kako treba očuvati baštinu kojom raspolažu, na pravi način.

Rim
Rim1
Rim2
Rim3
Rim4
Rim6
RIM BUS
previous arrow
next arrow
Rim
Rim1
Rim2
Rim3
Rim4
Rim6
RIM BUS
previous arrow
next arrow

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN : BEOGRAD – RIM
Sastanak grupe u 13.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 14.00 h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.

2. DAN : RIM
Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela… Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15h. Mogućnost organizovanja u popodnevnim časovima fakultativno pešačko razgledanje grada (u trajanju oko 2.5h sa lokalnim vodičem ): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Hadrijanov hram, Pantheon, Trg Navona….. U popodnevnim časovima odlazak na fakultativno pešačko razgledanje grada (u trajanju oko 2.5h): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Pantheon, Trg Navona… Individualan povratak u hotel i ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE..

3. DAN : RIM – FAKULTATIVNO NAPULJ – RIM
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet do “Grada Pesme”- Napulja. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo,turistička luka. Slobodno vreme. Povratak u Rim. NOĆENJE.

4. DAN : RIM – FAKULTATIVNO VATIKAN – RIM
DORUČAK. Slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije). Jedan od najvecih i najposecenijih muzeja sveta u danas najmanjoj drzavi poceo je da se formira u XVI veku, u vreme pape Julija II Della Rovere. Obliazeci njegove brojne galerije zaranja se u preko dvadeset vekova istorije i umetnosti. U fokusu paznje je svakako cuvena Sikstinska Kapela na cijoj je tavanici veliki Mikelandjelo oslikao scene stvaranja sveta i coveka a u oltarskom prostoru izneo sopstvenu viziju Strasnog Suda. Nakon Sikstinske Kapele razgledanje se moze nastaviti u pravcu grandioznog trga Sv.
Petra koji je arhitektoski uoblicio cuveni Djan Lorenco Bernini, a sa koga se pristupa u najvecu hriscansku baziliku na svetu, baziliku Sv. Petra koja u sebi cuva brojne relikvije i umetnicka dela neprocenjive vrednosti medju kojima je i Mikelandjelova Pijeta. NOĆENJE.

5. DAN : RIM – FAKULTATIVNO ANTICKI RIM – BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativnI izlet Antički Rim koji uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima : Koloseum – najveći rimski amfiteatar , brežuljak Palatin – mesto gde je osnovan Rim i gde se nalaze ostatci imperijalnih palata, Forum – simbol antičkog Rima i centar njegovog politickog, kulturnog i ekonomskog zivota o kome i danas svedoce ostatci hramova, trijumfalnih lukova, trznica i sudnica… Odlazak na razgledanje je peške ili metroom, povratak individualan. Oko 21.00 h je predvidjen polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. DAN : BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Rimu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) – za hotele sa 3* – 4 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, individualne troškove i ostale nepomenute troškove

POPUSTI I DOPLATE:
Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT .
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI ZA HOTEL DONATELLO 3* – Novembar, Decembar iznosi 89 € po osobi na cenu aranžmana.
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI ZA HOTEL LA PERGOLA 3* za Oktobar iznosi 89 € po osobi na cenu aranžmana,.
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI ZA HOTEL PARCO TIRRENO 3* – za Septembar ,Oktobar i Novembar iznosi 89 € po osobi na cenu aranžmana,.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE E (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: razgledanje grada – 15 € , Napulj – 50 € odrasli / deca do 12 godina 45 € , Vatikanski muzeji Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja
gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji – 45 € odrasli / deca do 12 god 40 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta., Antički Rim 40 € odrasli / deca do 12 god 35 € (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u cenu izleta), Dolazak do lokaliteta je gradskim prevozom individualno. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta. Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do
bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa , pa i potpumu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti.
VAŽNA NAPOMENA: U slučaju mogućeg donošenja uredbe u narednom periodu, kojom će biti promenjeni uslovi ulazaka turističkih autobusa/ mini buseva u uži centar Rima panoramsko razgledanje grada neće biti realizovano ili će u skladu sa uredbom biti izmenjeno.

USLOVI PLAĆANJA:  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata za korisnike VISA, AMERICAN EXPRESS i MASTER kreditne kartice INTESA BANKE; VISA, MASTER i DINA kreditne kartice Komercijalne banke – isključivo u agenciji Argus Tours ili 40% po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate – čekovima građana, koji se deponuju prilikom rezervacije, bez uvećanja cene aranžmana ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

OPIS HOTELA RIM:
Donatello 3* ili slični /Smešten u centru grada u oblasti Porta Magiore u blizini stanice metroa. Gostima je na raspolaganju restoran i bar. Sobe su opremljene TWC-om, fenom, TV-om, Wi Fi-om. Doručak / kontinentalni (slatki). https://www.donatellorome.com/
La Pergola 3* ili slični / Ovaj prijatan hotel smešten u okrugu Montesacro u mirnom delu Rima , u blizini stanice metroa. Gostima je na raspolaganju
restoran i bar. Sve sobe su opremljene TWC-om, fenom, TV-om, Wi Fi-om. Doručak / kontinentalni (slatki). . http://www.hotellapergola.com/
Parco Tirreno 4* / Ovaj prijatan hotel smešten u okrugu Aurrelio , u blizini stanice gradskog prevoza. Gostima je na raspolaganju restoran . Sve sobe su opremljene TWC-om, TV-om, Wi Fi-om. Doručak / kontinentalni (slatki). https://www.parcotirreno.it/

Napomena za smeštaj : U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.