30 GODINA VAŠEG POVERENJA

NEOS MARMARAS LETO 2024

Poznato letovalište Neos Marmaras je smešten na tri brežuljka uz obalu na zapadnoj strani poluostrva i centar aktivnosti Sitonije. Sa ukupno 3000 stanovnika, u letnjoj turističkoj sezoni grad može da ima i do 20000 posetilaca tokom letnje turističke sezone. Stara manastirska imanja kupili su preduzetnici i pretvorili ih u hotele na plaži, luksuzne apartmanske kuće i kampove. Ovde možete pronaći razne apartmanske kao i hotelske smestaje koji se nalaze u gradu ili u okolini. Takođe ima mnogo restorana, taverni i kafića po svačijem ukusu. Ovo mesto može da ponudi za svakog po nešto. Pored toga, u okolini postoji mnoštvo izbora za zabavu i trpezu koji prostoru pripisuju kosmopolitski i živopisan karakter. Ukiliko želite da obiđete jedan od najvećih gradova Grčke, Solun je udaljen na oko 125 kilometara. Svakako ovaj gradić je odličan izbor i za mlađe osobe kao i za porodice koje žele da posete Sitoniju.

Udaljenost ovog mesta od Subotice je 936 km. Organizovan autobuski prevoz ili transfer iz Subotice!

ŠTA VREDI VIDETI U NEOS MARMARASU

 • Replika čamca „Santala“ koji stoji u gradskoj luci.
 • „Tripotamos metochi“ iz 19. veka, građevinski kompleks manastira Kastamonitou i „metochi“ manastira Gregoriou izgrađen 1865. godine.
 • Ostrvo Kelifos, samo dva kilometra od obale, strmo je i kamenito ostrvo bez vode prekriveno borovom šumom i divljim maslinama.
 • Porto Carras Grand Resort jedinstven je turistički kompleks koji uključuje 4 hotela, privatnu marinu, kockarnicu, konferencijski centar, talasoterapiju i spa centar. Takođe nudi golf terene, jahanje, tenis, fudbal, odbojku, košarkaške objekte i široku obalu kristalnih, peščanih plaža.
 

Mapa Neos Marmarasa

DODATNE AKTIVNOSTI U NEOS MARMARASU

 • Tradicionalni ribolov

  Ribolovno iskustvo s tradicionalnim brodom u Neos Marmarasu na Halkidikiju u Grčkoj. Uživajte u jedinstvenom iskustvu !! Ukrcajte se na brod i doživite nezaborvano iskustvo pecanja! Kapetan i njegova iskusna posada upoznaće vas sa ribolovom. Oprema i mamci vas čekaju da dokažete da ste sjajan ribar ili da imate početničku sreću. Halkidiki ima idealna mesta za ribolov.

 • Obilazak vinograda

  Upoznajte Domaine Porto Carras, najveći pojedinačni organski vinograd u Grčkoj i jedan od najvećih u Evropi, ukupne površine 4.750 hektara. Posetioci imaju priliku da se dive veličanstvu planine Meliton i impresivnim predelima Domaine. Obilasci se prave u najzanimljivijim delovima vinograda, pružajući posetiocima priliku da uživaju u hladu drveća, ogromnim površinama zelenih vinograda i plavom egejskom moru. Takođe, zaustavljanje na vrhu planine Meliton omogućava posetiocima da uživaju u sprektakularnom pogledu.

 • Iznajmite čamac

  Ovo je jedinstveno iskustvo na Neos Marmarasu. Iznajmljivanje brodova, bez dozvole. Otkrijte lepote Halkidikija i Sitonije na jedinstven način. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije.