30 GODINA VAŠEG POVERENJA

HANIOTI LETO 2024

Hanioti se nalazi na prvom poluostrvu Halkidikija u Kasandri i udaljen je oko 101 km od Soluna. To je slikovito turističko naselje sa pešačkim ulicama sa sjajnim plažama i puno zelenih parkova u kojima se vi i vaša deca možete igrati i uživati. U oblasti Hanioti, mogućnosti smeštaja su različite. Možete naći jeftine apartmane, male hotele, sjajne hotelske komplekse, luksuzne nekretnine i vile koji mogu udovoljiti i najzahtjevnijem posetiocu. Tokom leta centralna ulica Haniotija postaje pešačka zona i ovde možete pronaći mnoge prodavnice, barove, kafiće, taverne i restorane. Bilo u dnevnim ili večernjim časovima, šetnja centrom Haniotija će vas impresionirati. To je jedno od najprometnijih područja Halkidikija i idealno je za porodični odmor, iako postoji puno barova i klubova u kojima se možete zabavljati celu noć. Hanioti je takođe veoma blizu Kalitee, poznatog mesta noćnog života na Halkidikiju. Na prelepoj plaži, koja se pruža od obalnog parka, postoji mnoštvo barova na plaži koji nude besplatne ležaljke i vodene sportove. S desne strane plaže nalazi se poznati beach bar Molos, koji je mnogima odredište jer se gotovo svakodnevno održavaju organizovane zabave poznatih DJ-a. Osim plaže u mestu, trebalo bi da posetite i Glarokavos u blizini Pefkohorija, i čuvenu plažu Paliouri koja ima kristalnu čistu vodu i puna je ljudi i barova na plaži. Hanioti je idealno odredište za vaš boravak, jer je udaljen u neposrednoj blizi mesta Pefkohorija, Polihrono i Kalitea. U gradu se nalaze svi potrebni sadržaji kao što su javni i privatni domovi zdravlja. Takođe možete pronaći supermarkete i bankomate za podizanje novca.

Udaljenost Haniotija od Subotice je 920 km. Organizovan autobuski prevoz ili transfer iz Subotice!

Kuća PennyHanioti

Kuća Penny
Hanioti

Dvospratna kuća Penny sa prizemljem, koja se nalazi u novom delu Haniotija, na oko 600 m od centralnog trga. U sklopu kuće...

opširnije
Kuća OdisseasHanioti

Kuća Odisseas
Hanioti

Jednospratna kuća Odisseas sa visokim prizemljem, nalazi se u centru Haniotija, u neposrednoj blizini centralnog trga. Kuća je...

opširnije

HANIOTI – DODATNE INFORMACIJE

Hanioti je poznato turističko letovalište na Kasandri, poznato po prelepoj peščanoj plaži, puno zelenila, dugim šetalištem i raznim dodatnim šadržajem po svačijem ukusu. Plaže su pešćane i uređene sa suncobranima, ležaljkama i tuševima. Mesto privlači veliki broj turista tokom letnje sezone. Što se tiče cena, u Hanotiju su cene malo više nego u drugim mestima, pogotovu u manjim marketima koji se nalaze u centru grada. Naravno imate i veće markete sa većim izborom kupivina namirnica ukoliko želite sami da pripremate hranu i tu su cene nešto povoljnije, a marketi se nalaze pored magistrale. Ukoliko ste željni provoda i izlaska, postoje mesta na koje možete izaći i u toku dana, ali i noću. U toku dana, možda najbolji provod je u barovima na plaži, gde uz konzumacija nekog pića imate mogućnost korišćenja ležaljki i suncobrana. Za noćni provod postoji nekoliko klubova i kafića koji su ovoreni do ranih jutarnjih časova. Ali ipak, ukoliko ste mladi i želite lud noćni provod i diskoteke, više Vam predlažemo Pefkohori i Kaliteu. Cene su veoma slične kao u Srbji ili u Crnoj Gori. Uz odličan i kvalitetan izbor hrane u restoranima, u jelovniku ćete takođe pronaći i lokalne grčke specijalitete.

Mapa Hanioti

HANIOTI – IZLETI

  • Jednodnevni obilazak pećine Petralona

Pećina Petralona poznata i kao ‘Pećina crvenog’ nalazi se na 300 m nadmorske visine 1 km istočno od sela Petralona na poluostrvu Halkidiki u Grčkoj. Pećina je slučajno otkrivena 1959. godine nakon što je erozija ostavila pukotine u steni. Pećina je poznata širom sveta, jer se smatra da je tamo pronađen najstariji evropski hominid ikada, „Lobanja Petralona“, i procenjeno je da je stara 800.000 godina, mada još uvek postoji velika konfuzija. Kako su u istraživanjima otkriveni stalni dokazi o najstarijoj upotrebi vatre do danas. Posle decenija iskopavanja pećina je otvorena za javnost 1979. godine, a naučni rad je dokumentovan i predstavljen u Arheološkom muzeju pored pećine.

  • Dnevna tura do Meteora

Meteora je oblast u Tesaliji (centralna Grčka), a Kalampaka je grad pod stenskim kulama Meteora. Ono zbog čega je Meteora toliko posebna jesu manastiri na vrhu kamenih kula. Manastiri, količina vrhova za penjanje i staze za planinarenje dovode mnoge turiste na Meteoru tokom cele godine. Naš dnevni izlet na Meteoru počinje zaista rano ujutro. Na putu do Meteore napravit ćemo dva zaustavljanja, jedno za doručak i još jedno u radionici. U međuvremenu, autobus će voditi računa o vremenu i pružiće vam važne informacije o istoriji Grčke od pradavnih vremena do danas. Po dolasku u Meteoru, naš specijalizovani vodič pobrinuće se za vašu posetu tamo objašnjavajući istoriju stvaranja kamenih manastira, život monaha i jedinstvene zidne slike i ikone, koje se čuvaju u manastirima i odlikuju ih UNESCO kao jedinstveni fenomen kulturne baštine. Tokom boravka obići ćemo dva manastira, jedan ženski i jedan muški. Imaćemo vremena da istražimo mesto i snimimo onoliko video snimaka i fotografija koje želimo. Na povratku ćemo se zaustaviti na ručak u grčkoj kafani.

  • Jednodnevni obilazak Atine

Atina je čarobni grad sa najslavnijom istorijom na svetu, obožavaju je bogovi i ljudi. Očaravajuća prestonica Grčke uvek je bila rodno mesto civilizacije. To je grad u kojem se rodila demokratija i većina mudraca iz davnina. Atinski Akropolj nominovan je da bude uvršten u listu sa 7 novih čuda sveta. Sveta stena Akropolja ima strukture koje potiču iz 5. pre naše ere, čuvenog zlatnog doba Periklisa. Atina se nalazi u regiji Atika i proteže se do poluostrva i desno do Stare Grčke. Izgrađen je u niskom zemljištu okruženom planinama, a stalno je naseljen od noelitskog doba pa sve do modernog doba. Glavni grad je poznat više nego bilo koja druga evropska prestonica po luksuznim robnim kućama i malim prodavnicama. Važna arheološka nalazišta i noćni život u potpunosti preobražavaju grad!

  • Solun

Solun je drugi najveći grad Grčke. Izgrađen je u čast sestre Aleksandra Velikog, nazvane Solun. Sadrži bogatu drevnu istoriju, pažnju privlače turistički spomenici rimskog i vizantijskog perioda. Tu je i arheološki muzej u kojem se nalazi posmrtni ostaci Filipa II., Oca Aleksandra Velikog. Svake godine se u ovom gradu održava međunarodna izložba nauke, tehnologije i kulture. Za posetioce grada dostupni su muzeji i druge turističke atrakcije, simbol grada Bele kule. Ukrcajte se u voz i zabavite se istražujući grad i uživajući u suncu. Početna i krajnja tačka je na Belom tornju. Razgledanje Soluna vozom vodi vas na uzbudljivo putovanje! Otkrijte jedinstvene spomenike i arheološka mesta oko 45 minuta vožnje: vođenje grupe kroz istorijski centar Soluna.