30 GODINA VAŠEG POVERENJA

NIKITI LETO 2024

Nikiti se nalazi na samom početku Sitonije i to je prvo mesto koje se može videti posle Soluna (udaljen 100 km). Oko 3000 građana tamo živi tokom cele godine. Ovo mesto sa veoma dugom istorijom, nekoliko puta su ga potpuno uništili prvo gusari, a zatim Turci, a počelo se razvijati i posle Prvog svetskog rata. Nikiti je relativno nova turistička destinacija, sa velikim brojem novoizgrađenih objekata za iznajmljivanje. Nikiti ima jednu od najdužih plaža u celoj Grčkoj, pa se jednom godišnje održava maraton od Kasandre do Nikitija, na udaljenosti od 26 km. Plaža je uglavnom peščana i pod vodom i na obali, a neki delovi plaže imaju veoma dugu uvalu pogodnu za najmlađe. Plaža je čista i uređena i tamo imate mogućnost korišćenja ležaljki ili suncobran ako naručite piće ili ako želite možete i sami da postavite jer na plaži skoro nikada nije gužva. Nikiti se sastoji od starog i novog dela između kojeg prolazi glavni put. Stari deo grada udaljen je 2 km od obale i to je slikovito tradicionalno selo koje je uvek naseljeno. U centru mesta je crkva posvećena Svetom Nikitiju koja je sagrađena 1867. godine, a oko nje je sagrađen ostatak mesta. Iz dvorišta crkve iznad zaliva pruža se prelep pogled. Nikiti je takođe poznat po jednoj od najstarijih hrišćanskih crkava, baziliki Sofronios koja potiče iz petog veka nove ere, poznatom po mozaicima na podu. Novi deo grada nalazi se ispod magistrale i tamo postoji veliki broj pansiona i vila za iznajmljivanje.

Udaljenost Nikitija od Subotice je 916 km. Organizovan autobuski prevoz ili transfer iz Subotice!

Kuća Edelweiss Nikiti

Kuća Edelweiss Nikiti

Kuća Edelweiss je novijeg datuma i nalazi se na samo 160 metara od mora u mirnom delu Nikitija. U ponudi su studiji i apartmani...

opširnije
Kuća AlexandraNikiti

Kuća Alexandra
Nikiti

Kuća Alexandra u Nikitiju se nalazi u mirnom delu na oko 130m od plaže. U ponudi su studiji i apartmani, koji se nalaze u...

opširnije
Kuca StefaniaNikiti

Kuca Stefania
Nikiti

Kuća se nalazi u mirnom delu Nikitija na oko 120 metara od plaže i šetališta. U ponudi su četvorokrevetni studiji i apartmani...

opširnije

NIKITI – DODATNE INFORMACIJE

Grad je prepun malih povezanih ulica koje imaju mnogo suvenirnica, kafića, a grad takođe ima park na otvorenom u kojem se deca mogu igrati. Tri sjajna supermarketa Masouits, Lidl i Galakias mogu vam pružiti sjajne zalihe. Takođe, u gradu postoje manje trgovine i prodavnice voća i povrća. Svakog petka je otvorena pijaca na kojoj možete kupiti domaće proizvode, voće, povrće i odeću. Velike količine meda ponuđene na prodaju na pijaci ne čude jer je Nikiti jedan od najvećih centara u Evropi koji je poznat po proizvodnji meda. Nikiti je odličan izbor kao baza za odmor, jer se samo 2 km od centra glavne ulice račva na dva dela, jedan vodi prema zapadnoj obali Sitonije, a drugi prema istočnoj. Na taj način posetioci u Nikitiju mogu lako doći do skoro svih plaža i mesta na Sitoniji. Vozeći se duž istočne i zapadne obale imaćete priliku da vidite ribarska sela, male uvale, turističke komplekse, ne samo popularne i posećene, već i plaže koje zamenjuju jedna drugu, a sve okružene borovom šumom i nisko mediteransko rastinje. Jedna od najpoznatijih plaža na Sitoniji nalazi se u blizini Nikitija: Castri, Agios Ioannis, Koviou, Kalogria, Spathies, Elia, Lagomandra na zapadnoj obali, a na istoku su i poznate Trani Ammouda, Lagonisi, Talgo, Karidi. Sve u svemu, Nikiti je odličan izbor za letnji odmor jer se nalazi nedaleko od Srbije, Soluna i zbog svog savršenog položaja za odlazak na druge plaže i mesta, ali i zbog lepote mesta ugušenog u zeleni pejzaž borove šume i divne, duge, peščane plaže sa tirkiznom bojom.

Mapa Nikiti

NIKITI – DODATNE AKTIVNOSTI

  • Tradicionalni ribolov

    Ribolovno iskustvo s tradicionalnim brodom u Neos Marmarasu na Halkidikiju u Grčkoj. Uživajte u jedinstvenom iskustvu !! Ukrcajte se na brod i doživite nezaborvano iskustvo pecanja! Kapetan i njegova iskusna posada upoznaće vas sa ribolovom. Oprema i mamci vas čekaju da dokažete da ste sjajan ribar ili da imate početničku sreću. Halkidiki ima idealna mesta za ribolov.

  • Obilazak vinograda

    Upoznajte Domaine Porto Carras, najveći pojedinačni organski vinograd u Grčkoj i jedan od najvećih u Evropi, ukupne površine 4.750 hektara. Posetioci imaju priliku da se dive veličanstvu planine Meliton i impresivnim predelima Domaine. Obilasci se prave u najzanimljivijim delovima vinograda, pružajući posetiocima priliku da uživaju u hladu drveća, ogromnim površinama zelenih vinograda i plavom egejskom moru. Takođe, zaustavljanje na vrhu planine Meliton omogućava posetiocima da uživaju u sprektakularnom pogledu.

  • Iznajmite čamac

    Ovo je jedinstveno iskustvo na Neos Marmarasu. Iznajmljivanje brodova, bez dozvole. Otkrijte lepote Halkidikija i Sitonije na jedinstven način. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije.