30 GODINA VAŠEG POVERENJA

KALAMITSI LETO 2024

Kalamitsi je malo i mirno mesto na samom jugu Sitonije, sa istoimenom plažom. Ova destinacija je savršen izbor za sve one koji žele opuštajući odmor, daleko od gužve i buke, što je moguće na većim i popularnijim mestima. To ne znači da će vam ovde nešto nedostajati. Postoje dva mini marketa na kojima se mogu nabaviti sve potrebne zalihe, kao i restorana koje nude mnogo različitih i ukusnih jela iz grčke kuhinje. U Kalamitsiju imate priliku probati ukusne girose. Prvi veliki supermarket nalazi se u Sikiji, na nekoliko minuta vožnje od Kalamitsija. Skoro sve vrste smeštaja koje ovde možete naći su veoma blizu plaže i to je još jedna prednost Kalamitsija. Sama plaža ima puno peska i sigurno će se svideti svačijem ukusu. Na plaži je sve organizovano, ima dovoljno sadržaja, poput vodenih sportova, odbojke, barova na plaži i mnogih drugih sadržaja. Dok istovremeno imate dovoljno prostora da stavite suncobrane i peškire za plažu. More ima plitak ulaz, što čini odmor za porodice sa malom decom veoma prijatnim.

Udaljenost Kalamicija od Subotice je 971 km. Organizovan autobuski prevoz ili transfer iz Subotice!

Kuća Magda Kalamitsi

Kuća Magda Kalamitsi

Kuća Magda se nalazi na oko 80m od plaže u najlepšem delu Kalamicija. Apartmani i studiji se nalaze u prizemlju, na prvom i...

opširnije
Kuca MariaKalamici

Kuca Maria
Kalamici

Nalazi se odmah preko puta kuće Magda, na samo 80m od plaže u najlepšem delu mesta Kalamici. Na prvom spratu kuće se nalazi...

opširnije

KALAMITSI – DODATNE INFORMACIJE

Plaža u Kalamitsiju smatra se jednom od najlepših ne samo na Sitoniji, već i na celom Halkidikiju. To je razlog zašto mnogi gosti koji borave u obližnjim mestima dolaze u Kalamitsi na kupanje. Kalamitsi je udaljen oko 15 km od Sartija i Toronija, tako da su sadržaji ovih većih gradova vrlo lako dostupni. Možete posetiti Sarti ako želite da izađete uveče, jer u Kalamitsiju nema klasičnog šetališta. Osim centralne plaže koja je idealna za porodice sa decom, Kalamitsi ima još dve plaže i jedna od njih je u kampu Thallata, a druga je nudistička plaža. Plaža u kampu je vrlo lepa, baš kao i centralna plaža. Ulaz u kamp je 2e po osobi, a možete koristiti i bazen. Ima restoran, kafić, ležaljke i suncobrane. Vetar duva češće na ovoj plaži nego na centralnoj. Samo 5-6km od Kalamitsija nalazi se nekoliko plaža koje su poznate kao neke od najlepših plaža na Sitoniji i to su: Kriaritsi, Klimataria, Tigania, Tourkolimnionas, ali i plaža Sikia, Agridia … Kalamitsi je savršen za sve koji žele miran odmor u blizini najlepših plaža na severu Grčke. Ova plaža je idealna za porodice sa decom, ali i za sve one koji vole lepe, prostrane plaže bez stena i kamenja.

 

KALAMITSI LETO 2023

Mapa Kalamitsi

KALAMITSI – DODATNE AKTIVNOSTI

  • Tradicionalni ribolov

    Ribolovno iskustvo s tradicionalnim brodom u Neos Marmarasu na Halkidikiju u Grčkoj. Uživajte u jedinstvenom iskustvu !! Ukrcajte se na brod i doživite nezaborvano iskustvo pecanja! Kapetan i njegova iskusna posada upoznaće vas sa ribolovom. Oprema i mamci vas čekaju da dokažete da ste sjajan ribar ili da imate početničku sreću. Halkidiki ima idealna mesta za ribolov.

  • Obilazak vinograda

    Upoznajte Domaine Porto Carras, najveći pojedinačni organski vinograd u Grčkoj i jedan od najvećih u Evropi, ukupne površine 4.750 hektara. Posetioci imaju priliku da se dive veličanstvu planine Meliton i impresivnim predelima Domaine. Obilasci se prave u najzanimljivijim delovima vinograda, pružajući posetiocima priliku da uživaju u hladu drveća, ogromnim površinama zelenih vinograda i plavom egejskom moru. Takođe, zaustavljanje na vrhu planine Meliton omogućava posetiocima da uživaju u sprektakularnom pogledu.

  • Iznajmite čamac

    Ovo je jedinstveno iskustvo na Neos Marmarasu. Iznajmljivanje brodova, bez dozvole. Otkrijte lepote Halkidikija i Sitonije na jedinstven način. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije.