30 GODINA VAŠEG POVERENJA

METAMORFOZIS LETO 2024

Metamorfozis je malo mesto na početku (zapadni ulaz) Sitonije, u kome živi oko 500 stanovnika. Karakteristična je po gustoj borovoj šumi koja se proteže nad obalom, a ponekad i do 300 m u unutrašnjost poluostrva. S obzirom na to da je mesto malo i idealno za odmor u pravom smislu te reči, mešavina mirisa i mora doprinosi boljem opuštanju tokom letnjeg odmora. Grad je zbog svoje mikroklime poznat kao vazdušna banja idealna za ljude sa respiratornim problemima. U središnjem delu je uređen park dugačak oko 100 metara, s asfaltiranim stazama, palmama i visokim borovima koji pružaju odličnu hladovinu, klupe idealne za uživanje u zelenilu ili pogledu na more, kao i brojna igrališta (tobogani , penjalice, ljuljaške) za najmlađe. Metamorfozis poseduje nekoliko prodavnica prehrambenih proizvoda, kafića, suvenirnica, picerija i pekara, otprilike sve što je potrebno za miran porodični odmor. Za veću kupovinu, možete otići u supermarket Lidl (i nekoliko drugih) u mestu Nikiti (na 7-8 km).

Udaljenost Metamorfozisa od Subotice je 909 km. Organizovan autobuski prevoz ili transfer iz Subotice!

METAMORFOZIS – DODATNE INFORMACIJE

Plaža je uska, u nekim delovima prirodna hladovina, pesak i šljunak na obali i šljunak ili pesak u vodi. Ne smatra se među najlepšim na Sitoniji, ali je pristojan i upotrebljiv. More je kristalno čisto. Istočni deo plaže nazvan je Makria Lagada, nagrađen Plavom zastavom. Ova plaža je uređena (sa ležaljkama i vodenim sportovima), dugačka je oko 120 m, ali to je samo deo najduže plaže na Sitoniji (32 km), od Nikitija do Gerakinija. Zbog svog južnog položaja, plaža je sunčana tokom dana, a zalazak sunca je prelep. Boravak u Metamorfozisu omogućava vam lak pristup nekim od najlepših plaža na Sitoniji, posebno oko Nikitija. Metamorfozis se preporučuje svima koji traže pravi odmor u malom mestu punom zelenila, mira, hlada i tišine, kao i onima koji traže mesto kao bazu za posetu ostatku Sitonije, jer je na odličnoj lokaciji . Nikiti se nalazi na 7km, a administrativni centar Poligiros je udaljen 30km. Prema lokaciji, idealan je za posetu ostala dva poluostrva Halkidikija, dok je Solun udaljen samo 100 km. U blizini Metamorfozisa nalaze se ostaci jednog od najvažnijih drevnih gradova na severu Grčke, Olintos, dok se na putu između Soluna i Metamorfosi nalazi Petralona, jedna od najpoznatijih pećina u Grčkoj, otvorena za posetioce.

Mapa Metamorfozis

METAMORFOZIS – DODATNE AKTIVNOSTI

  • Tradicionalni ribolov

    Ribolovno iskustvo s tradicionalnim brodom u Neos Marmarasu na Halkidikiju u Grčkoj. Uživajte u jedinstvenom iskustvu !! Ukrcajte se na brod i doživite nezaborvano iskustvo pecanja! Kapetan i njegova iskusna posada upoznaće vas sa ribolovom. Oprema i mamci vas čekaju da dokažete da ste sjajan ribar ili da imate početničku sreću. Halkidiki ima idealna mesta za ribolov.

  • Obilazak vinograda

    Upoznajte Domaine Porto Carras, najveći pojedinačni organski vinograd u Grčkoj i jedan od najvećih u Evropi, ukupne površine 4.750 hektara. Posetioci imaju priliku da se dive veličanstvu planine Meliton i impresivnim predelima Domaine. Obilasci se prave u najzanimljivijim delovima vinograda, pružajući posetiocima priliku da uživaju u hladu drveća, ogromnim površinama zelenih vinograda i plavom egejskom moru. Takođe, zaustavljanje na vrhu planine Meliton omogućava posetiocima da uživaju u sprektakularnom pogledu.

  • Iznajmite čamac

    Ovo je jedinstveno iskustvo na Neos Marmarasu. Iznajmljivanje brodova, bez dozvole. Otkrijte lepote Halkidikija i Sitonije na jedinstven način. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije.