30 GODINA VAŠEG POVERENJA

 

PARIZ

 

Pariz, poznat kao “Grad svetlosti” jedan je od najpoznatijih turističkih centara Evrope i sveta. Malo je gradova koji mogu da se pohvale takvom raskoši i luksuzom kao što to može Pariz. Vekovima su se vladari Francuske takmičili gradeći palate, ulice, trgove i čitave gradske četvrti kako bi osvojili titulu najvećeg mecene i graditelja “Grada Svetlosti”. Pariz obiluje delima koje Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim, a na svakom koraku Vas očekuje nezaboravno iskustvo.

 

DOŽIVITE SA NAMA
***PARIZ***

paris-3188295_1280
paris-3188295_1280
louvre-5767708_1280
louvre-5767708_1280
eiffel-tower-8740497_1280
eiffel-tower-8740497_1280
eiffel-tower-975004_1280
eiffel-tower-975004_1280
arc-de-triomphe-5432392_1280
arc-de-triomphe-5432392_1280
previous arrow
next arrow

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. dan – sreda (16.10.2024.) SUBOTICA – NOVI SAD – BEOGRAD – PARIZ
Polazak u 08:00 časova iz Subotice sa parkinga iza Otvorenog univerziteta. Polazak autobusom u 09:15 časova iz Novog Sada sa parkinga nove autobuske stanice “Vojvodina” u Novom Sadu. Putovanje do Beograda i aerodroma “Nikola Tesla” i dolazak najkasnije u 10:30 časova. Poletanje za Pariz je u 12:35 časova, let W6 4045 avio kompanije Wizz Air. Sletanje u Pariz je u 15:15 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, Trg Vandam, Luvr, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, Hotel Invalida, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotel Ibis Paris Pantin Eglise 3* u Parizu, Noćenje

2. dan – četvrtak (17.10.2024.) PARIZ – PEŠAČKA TURA – AJFELOVA KULA
Doručak. Polazak u razgledanje najstarijih delova Pariza (metro+pešačka tura) i krajeva grada gde se može osetiti duh viševekovne istorije Pariza. Obilazak počinje Monmartrom, crkvom Sakre Ker, najposećenijom tačkom Pariza gde su živeli i stvarali najpoznatiji slikari iz 19. i 20. veka. Zatim obilazak najlepšeg parka u Parizu – Luksemburškog parka sa istoimenom palatom. Potom obilazak Panteona, Sorbone, bulevara St. Germain, pa šetnja kroz Latinski kvart i na kraju pešačke ture obilazak katedrale Notr Dam (metroom). Slobodno vreme. Sledi popodnevna poseta čuvenom AJEFELOVOM tornju, najprepoznatljivijem simbolu Pariza i penjanje liftom do drugog nivoa tornja i uživanje u veličanstvenom pogledu na grad. Povratak u hotel (metroom). Noćenje.

3. dan – petak (18.10.2024.) PARIZ – LUVR
Doručak. Polazak (metroom) do muzeja LUVR, jendog od najčuvenijih, najstarijih i najbogatijih muzeja na Svetu. Obilaze se čuveno delo Da Vinčija – “Mona Liza”, velika Galerija sa delima čuvenih italijanskih majstora, galerija “Mediči” sa Rubensovim remek delima, Sala francuskih majstora “Miloska Venera”, u pratnji vodiča. Potom kratka šetnja vrtom do obližnje Kraljevske
palate, sagrađene po nalogu kardinala Rešeljea a u kojoj se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Slobodno vreme. Povratak u hotel (metroom). Noćenje.

4. dan – subota (19.10.2024.) PARIZ – VERSAJ – KRSTARENJE SENOM
Doručak. Polazak na poludnevni izlet u VERSAJ i poseta čuvenog Versajskog dvorca koji je bio rezidencija francuskih kraljeva Luja XIV, Luja XV i Luja XVI, u pratnji vodiča. Tokom posete dvorcu će se obići čuvena Dvorana ogledala, kraljevske spavaće sobe… Zatim poseta velelepnih parkova sa bezbrojnim fontanama, vrtovima, paviljonima… Slobodno vreme za samostalni obilazak dvorca i parkova. Povratak u Pariz i popodnevna romantična plovidba i krstarenje brodom po reci SENI u pratnji vodiča. Povratak u hotel (metroom). Slobodno veče. Noćenje.

5. dan – nedelja (20.10.2024.) PARIZ – BEOGRAD – NOVI SAD – SUBOTICA
Doručak. Odjava iz soba. Odlaganje prtljaga u predviđeni prostor hotela. Slobodno vreme za samostalno razgledanje, obilazak i uživanje u Parizu. Sastanak u holu hotela Ibis Paris Pantin Eglise je u 16:30 časova. Polazak na aerodrom Beauvais. Poletanje za Beograd je u 20:45 časova, let W6 4046. Sletanje u Beograd je u 23:10 časova. Trasnfer autobusom do Novog Sada i Subotice na mesta polaska. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1095 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu je 384 evra.

OPŠTE NAPOMENE:
– Organizator zadržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije.
– Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
– Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
– U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 7 dana pre polaska na put.
– Turistička agencija Proffis ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju Francuske republike zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa. Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje, i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.
– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima,
prtljagu. Proffis ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz
bilo kog razloga.
– Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu ili dokumentu sa
kojim će putnik putovati, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podlaže
dodatnoj naplati od strane avio komapnije a troškove snosi putnik.

CENA OBUHVATA:
– Transfer autobusom na relaciji: Subotica – Novi Sad – aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd – Novi Sad –
Subotica
– Avio prevoz na relacijama Beograd – Pariz – Beograd, avio kompanijom Wizz air
– Avio takse: sve aerodromske takse u Beogradu i Parizu + YQ taksa (aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva, doplata se plaća u agenciji)
– Predati prtljag maksimalne težine od 10kg po osobi i ručni prtljag (ranac) dimenzija 40x30x20cm
– Transfer na relaciji: aerodrom Beauvais – hotel u Parizu – aerodrom Beauvais
– Smeštaj, 4 noćenja, u hotelu “Ibis Paris Pantin Eglise” 3* u Parizu na bazi 4 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama, Veb stranica hotela: https://all.accor.com/hotel/2082/index.en.shtml
– Panoramsko razgledanje Pariza autobusom u pratnji turističkog vodiča
– Obilazak Pariza prema programu putovanja i uključenim kartama za metro
– Transfer autobusom i poseta dvorcu Versaj, u pratnji turističkog vodiča
– Poseta muzeja Luvr u pratnji lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku
– Poseta Ajfelove kule, u pratnji turističkog vodiča
– Plovidba brodom po reci Seni, u pratnji turističkog vodiča
– Usluge licenciranog lokalnog turističkog vodiča na srpskom jeziku celim tokom putovanja
– Usluge licenciranog pratioca putovanja, predstavnika turističke agencije Proffis
– Organizaciju i realizaciju putovanja

CENA NE OBUHVATA:
– Posete mimo Programa putovanja
– Obaveznu turističku taksu za hotel u Parizu koja se plaća na recepciji hotela i trenutno iznosi 4,88 Eur po osobi i noći
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, grupna polisa se može se obezbediti u poslovnici turističke agencije Proffis
– Osiguranje oštećenja ili gubitka prtljaga
– Individualne i lične troškove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate. Obavezna akontacija iznosi (400 Eur) po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana najkasnije 20 dana pred putovanje. Ukupna cena putovanja obuhvata i cenu avio karte avio kompanije Wizz air koja iznosi 470 Eur po osobi. Avio karta je nerefundabilna i prema tome iznos avio karte je nepovratan iz bilo kakvog razloga otkazivanja putovanja.
Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 384 Eur.

SMEŠTAJ:
Pariz “Ibis Paris Pantin Eglise” 3* 
Veb stranica hotela: https://all.accor.com/hotel/2082/index.en.shtml

● Proffis zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije od navedenog hotela.

UZ OVAJ PROGRAM PUTOVANJA VAŽE OPŠTI USLOVI T.A.PROFFIS USKLAĐENI SA YUTA
STANDARDIMA

PRIJAVA I INFORMACIJE: T.A. PROFFIS 024/600 660, 024/55 56 57

U IŠČEKIVANJU NOVE NEZABORAVNE AVANTURE I DRUŽENJA,
VAŠ PROFFIS!