Phone : 024 600 660 / 024 55 56 57

info@proffis.rs

30 GODINA VAŠEG POVERENJA

Portugalska tura – avionom 7 dana

Porto je grad bogat istorijom, turističkim atrakcijama i noćnim životom, pogodan za sve generacije. Ribeira je najstariji deo grada gde možete naići na drevna zdanja kuća, uske kaldrmisane uličice i mnogobrojne porodične restorane, kafiće i barove. Ne propustite priliku da osetite duh ovog prelepog grada, da obiđete velelepnu katedralu, krstareći upoznate Porto sa reke i naravno probate vrhunsko vino Porta.

Lisabon, jedan od najtoplijih glavnih gradova i najazapadnija prestonica Evrope i jedina koja izlazi na Atlantski okean, grad sa dušom i muzikom fada, svake godine privlači sve veći broj turista. Sagrađen na sedam brežuljaka i čuven po vijugavim, kaldrmisanim ulicama i usponima, raznobojnim građevinama, žutim tramvajima i crvenog visećeg mosta preko reke Težo, Lisabon je poznat i kao evropski San Francisko. Ne propustite priliku da se prošetate kroz najstariju četrvt ovog magičnog grada, Alfamu, u kojoj se nalaze i najpoznatije znamenitosti grada i šarenolike ulice i da obiđete oblast Belem gde su isplovljavali brodovi u potrazi za novim trgovinskim rutama, uključujući i brod kojim je Vasko da Gama krenuo na svoju čuvenu ekspediciju koja se završila pronalaskom pomorske rute do Indije oko Afrike. Ovo su samo neke od lepota Lisabona, koji će vas sigurno svojim šarmom, građevinama različitih stilova i fado muzikom ostaviti bez daha.

 

IMG-69420154e6d01a4891c7cd8516f63299-V
IMG-2b06ffd2983c17ca37d03f3178399776-V
IMG-cb20ba5f60481773c7442b540fb0644f-V
IMG-873dad8d10174a3529da6d304ee4cae6-V
IMG-9c51ae874f0b5c95f4808b2790825323-V
previous arrow
next arrow
IMG-69420154e6d01a4891c7cd8516f63299-V
IMG-2b06ffd2983c17ca37d03f3178399776-V
IMG-cb20ba5f60481773c7442b540fb0644f-V
IMG-873dad8d10174a3529da6d304ee4cae6-V
IMG-9c51ae874f0b5c95f4808b2790825323-V
previous arrow
next arrow

PROGRAM PUTOVANJA: 

1.DAN BEOGRAD – LISABON

Sastanak putnika na aerodrom „Nikola Tesla“, dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Lisabon u 13:15 (let JU 492). Sletanje u Lisabon u 16:15h. Po dolasku kraći panoramski razgled grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme Noćenje.

2.DAN LISABON – SINTRA – PEŠAČKI RAZGLED – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni izlet Sintra, Kabo da Roka i Lisabonska rivijera. Vožnja do Sintre traje oko 45 minuta. Po dolasku razgledanje Nacionalne palate (nije predviđen grupni ulazak), letnje rezidencije portugalskih kraljeva, koja je prvobitno izgrađena još za vreme vladavine Mavara. U nastavku odlazak na Kabo da Roko, krajnje zapadne tačke Portugala i Evropskog kontinenta.. Povratak u Lisabon kroz Eštoril i pored ušća reke Težo u Atlantik. Slobodno vreme. U poslednevnim časovima mogućnosta fakultativnog izleta pešački razgled Lisabona. Obilazak Trga Restauradores na kojem se nalazi spomenik podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, Trga Rosiu sa spomenikom Pedru IV, portugalskom kralju koji je ujedno bio i prvi car Brazila, šetnja najpoznatijom ulicom Lisabona Rua Avgusta sve do Trga Komersiu. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za indivudalno razgledanje ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet Obidoš, Nazare, manastir Batalja u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u Portugalu i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „The wedding city“ jer je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama. Nakon obilaska ovog šarmantnog grada nastavak puta za Nazare. Nazare je nekada bilo najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, a danas je poznato turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nakon odmora polazak za Batalju. U gradu Batalja nalazi se dominikanski samostan Santa Maria da Vitória na Batalha. Izgrađen je u čast pobede Žoaa I kod Alžubarote i poznat je širom sveta kao Manastir Batalja (Mosteiro da Batalha). Od 1989. godine ovaj manastir je uvršten na Uneskovu listu kao izuzetno kulturno i istorijsko mesto. Nakon obilaska manastira povratak u Lisabon. Noćenje.

4.DAN LISABON – ALKOBASA – KOIMBRA – PORTO

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Portu. Vožnja autobusom do Alkobase. Po dolasku obilazak Crkve Santa Marija de Alkobasa iz XII veka koja je pod zaštitom UNESCO-a…Kraće slobodno vreme i nastavak putovanja za Koimbru – grad studenata. Koimbra je nekada bila prestonica Portugala a danas je najpoznatija po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Kraće upoznavanje sa gradom koji je čuven i po fadu jer se pored Lisabona ovde peva najbolji fado u Portugalu: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala..Nastavak putovanja ka Portu. Smeštaj u hotel u Portu. Noćenje.

5.DAN PORTO – PANORAMSKI I PEŠAČKI RAZGLED GRADA – KRSTARENJE REKOM DOURO – PORTO

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakulattaivni odlazak na panoramski i pešački razgled grada. Upoznavanje sa istorijom Porta pa potom šetnja centrom grada gde se nalazi niz trgova i uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima od kojih se posebno izdvaja stara berza sa Arapskim salonom, Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos…Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izelta krstarenja rekom Douro – upoznajte Porto iz jednog sasvim drugog ugla. Slobodno vreme nakon krstarenja i individualni povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA – BOM ŽEZUS – PORTO

Doručak. Slobodno vreme za indivudalne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Gimaraeš, Braga, Bom Žezus. Odlazak do Gimaraeša koji je ujedno i kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva proglašenog 1143 godine. Obilazak centra grada i Palate vojvoda od Braganse. Slobodno vreme i nastavak putovanja za Bragu. Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Obilazak katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište a sa koga se pruža neverovatan pogled na grad. Slobodno vreme. Povratak u Porto. Noćenje.

7.DAN PORTO – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 17:35 (let JU 569). Sletanje u Beograd u 22:00h. Kraj programa.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA INDIVIDUALNI ARANŽMAN

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju:

od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana do 31 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 40% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.
od 30 dan do 21 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana,na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.
od 20 dana pre početka putovanja do 1 dan pre početka putovanja, i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmanana ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

OPŠTE NAPOMENE:

Program je individualan. Hotelska rezervacija se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 10 putnika.
Rok za potvrdu hotelske rezervacije je najkasnije tri radna dana od momenta rezervacije i uplate akontacije. Promena datuma putovanja, imena ili prezimena putnika, kao i promena smeštajnog objekta, smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza, prema posebnim uslovima otkaza aranžmana ovog programa. U tom slučaju, nova rezervacija se vrši po važećem cenovniku na dan rezervacije. Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
Broj telefona lokalnog vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku aviokompanije (šalter Lost&Found), kako bi se dobila odgovarajuću potvrda (Damage, odnosno Property Irregularity Report).
Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi ODMAH se obratiti lokalnoj agenciji, organizatoru fakultativnih izleta i poseta.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja.
Mole se putnici da prilikom rezervacije ,a najkasnije 10 dana pred putovanje dostave tačna imena i prezimena onako kako je napisano u pasošu(dostaviti fotokopiju prve strane pasoša).U suprotnom svaka promena posle navedong roka podleže dodatnoj naplati od strane avio kompanije koju snose sami putnici!!
VAŽNA NAPOMENA: Kod transfera aerodrom-hotel -aerodrom, autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu,a uzavisnosti kako zbog konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti.Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta. Organizatorputovanjazadržava pravopromeneredosleda pojedinih sadržaja u programu.. Putnik potvrdjuje da je upoznat sa mogućnostima promene formalnih uslova zahtevanih od strane nadležnih epidemioloških i državnih vlasti, od trenutka zaključenja ugovora pa do završetka putovanja, koji se uslovi moraju poštovati, a kako se radi o opšte poznatim okolnostima koje se, u ovoj specifičnoj opšteprisutnoj situaciju menjaju iz dana u dan, ove promene (popunjavanje odredjenih formulara na granici, posebni testovi koje zahteva odredišna ili tranzitna zemlja, eventualna izolacija itd. ) ne predstavljaju opravdan razlog za eventualni otkaz putovanja, i osnov isključenja primene Opštih uslova organizatora putovanja.
Za realizaciju programa je potrebno minimum 10 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane organizatora putovanja T.A.Travelland je 5 dana pre početka putovanja.

SMEŠTAJ, HOTELSKE USLUGE I PRAVILA- NAPOMENE:

*Organizator putovanja zadržava pravo promene navedenog hotela sličnim iste ili više kategorije.

Pomoćni ležaj za odraslu osobu ili dete je postojeći ili pomoćni ležaj – manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje).
Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja.Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel.
Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, gledanje pojedinih TV kanala u smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, spa centra, saune, đakuzija, fitnesa, parnog ili turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi-motorizovanih i nemotorizovanih, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, reketa i loptica za tenis, korišćenje usluge hemijskog čišćenja, peglanja i pranja veša, parkinga, garaže i slično. Doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih hotelskih usluga. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 15h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno u hotelu.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je „dress code“ za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće)
Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.
Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela,vrši se povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za eventualno načinjenu štetu ili neplaćene troškove u hotelu-ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.
Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

NAČIN PLAĆANJA:

– Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

– gotovinski-prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

– uplatom preko računa – prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje

OPIS HOTELA:

HOTEL BLACK TULIP 4* – Porto

https://www.hotelblacktulip.pt/en/Menu/Home.aspx

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, na oko 5km od centra Porta u naselju Vila Nova de Gaia. Hotel poseduje restoran, bar, internet parking… Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj.. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL AXIS PORTO 4* – Porto – GRUPA 02.01.2024

https://www.axishoteis.com/en/contact.html

Hotel se nalazi u širem centru Porto sa kojim je povezan gradskim prevozom. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, lobi… Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj.. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel VIP ZURIQUE 3* – Lisabon – GRUPA 02.01.2024

https://www.viphotels.com/en/Menu/Hotels/Portugal/Vip-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx

Jedan od najbolje pozicioniranih hotela u Lisabonu. Nalazi se blizu centra komercijalne i poslovne četvrti grada, na samo nekoliko minuta metroom od trga Markes de Pombal. Od aerodroma je udaljen 15 minuta vožnje. Hotel ima 252 soba i svaka poseduje: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, telefon, sef, besplatan pristup internetu. Gostima su na raspolaganju bar, restoran, konferencijske sale. Hotel poseduje restoran, bar, konferencijsku salu. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje.

HOTEL VIP EXECUTIVE ARTS 4* – Lisabon

https://www.vipartshotel.com/en/

Hotel Vip Executive Arts se nalazi u „Parku nacija“ i na oko 8km od centra Lisabona i u blizini linije gradskom prevoza kojom se lako dolazi do svih većih znamenitosti Lisabona. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, internet, parking…Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo (tuš/WC) sa fenom za kosu, TV, telefon, minbar, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

– Povratni avio prevoz na relaciji Beograd-Lisabon i Porto-Beograd avio kompanijom Air Serbia
– Aerodromske i YR taksa. Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse
– Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u Lisabonu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (1/1 i 1/2+1 sobe su na upit)

– Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u Portu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (1/1 i 1/2+1 sobe su na upit)
– Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
– Autobuski prevoz Lisabon-Porto
– Panoramsko razgledanje Lisabona
– Obilazak Koimbre i Alkobase
– Vodiča na srpskom jeziku (Od Beograda)

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

– Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (mogućnost pribavljanja u agenciji)
– Gradska komunalna taksa – Porto 2e po osobi po noći, Lisabon 2e po osobi po noći

Cene fakultativnih izleta po osobi: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 12 putnika)

– Pešačka tura Lisabon – 20e (odlazak gradskim prevozom do centra, cena karte nije uključena u prodajnu cenu izleta)
– Sintra, Kabo da Roka – 60 eur/ 40 eur deca
– Pešačka i panoramska tura Porto – 20e (u cenu uračunat autobus i vodič)
– Krstarenje rekom Douro – 25e (u cenu uračunat autobus do pristaništa, vodič kao i karta za krstarenja)
– Gimaraes, Braga, Bom Žezus – 50e (ceka uključuje autobuski prevoz, ulaznicu za Ducal palatu, vodiča)
– Obidoš, Batalja, Nazare – 65 eur / 50 eur deca (sa ulaznicom za manastir u Batalji)
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika a organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.