30 GODINA VAŠEG POVERENJA

Plovdiv – Istanbul – autobusom 6 dana

Istanbul je naslednik prestonice drevne Vizantije, koja sa preko 1123 godina postojanja je najduže bivstvujuća imperija čovečanstva. Tokom istorije bio je slavljen, paljen, prekrštavan, osvajan. Centar kulture, trgovine, raskršće civilizacija i religija oduvek, a centar sveta više od jednog milenijuma. Sasvim dovoljan argument zašto ga posetiti. Nazivaju ga jedinim gradom na dva kontinenta, ondosno, reč je o Konstanitnoplju, zatim Carigradu, tj. današnjem Istanbulu.Današnji moderni Istanbul se sastoji od evropskog i azijskog dela koje povezuje bosforski most. Evropski deo je podeljen na stari i novi deo koje razdvaja istorijski zaliv Zlatni rog, a povezuje Galata most.

DJER
DJER3
DJER4
DJER6
DJER7
previous arrow
next arrow
DJER
DJER3
DJER4
DJER6
DJER7
previous arrow
next arrow

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – 10.11.2020. (utorak) SUBOTICA – BAČKA TOPOLA – NOVI SAD – PLOVDIV

Polazak u 20,00 časova iz Subotice sa parkinga iza Otvorenog univerziteta. Polazak u 20,45 časova iz Bačke Topole ispred Vatrogasnog doma. Polazak u 21,30 časova iz Novog Sada sa železničke stanice kod Lokomotive. Vožnja auto putem preko Niša do Bugarske sa usputnim pauzama za odmor i osveženje. Prelazak granice, vožnja preko Sofije do Plovdiva.

2. dan – 11.11.2020. (sreda) PLOVDIV

Dolazak u Plovdiv je u jutarnjim časovima i započinje razgledanjem grada, vršnjaka Troje i Mikene. Zajednička šetnja kroz viševekovnu istoriju. Odlazak u Filipopolis, i obilazak nekih od najvažnijih spomenika iz doba rimske uprave: amfiteatar iz II veka jedini spomenik ovakve vrste u Bugarskoj, koji je i danas aktivni učesnik u kulturnom životu grada, potom šetnja do Stadiona nekadašnjeg Filipopolisa, sagrađenog početkom 2. veka, za vreme vladavine cara Hadrijana, koji je mogao da primi i do 30.000 gledalaca. Četrnaest redova mermernih sedišta postoje i danas i mogu se koristiti. Potom odlazak do starog dela grada izgrađenog u doba Turaka, koji predstavlja posebnu celinu i koji se prostire na tri brda: Nebet, Taksim i Džambaz. Tipičnu arhitekturu ovog perioda predstavlja par primera sačuvanih kuća znamenitih trgovaca tog vremena: Lamartinova kuća, Hindilijanova kuća, Kujumlidžogluova kuća, Balabanova kuća, Kuća za ogovaranje. Razgledanje i nekih od najznačajnijih duhovnih tačaka u gradu: crkve Svetog Konstantina i Jelene, Jermenske crkve, džamije, kulturnog centra Trakart u kojem se nalaze mozaici pronađeni na tlu starog Plovdiva, novog dela grada, pešačke i šoping zone. Nakon razgledanja grada dolazak i smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3. dan – 12.11.2020. (četvrtak) PLOVDIV – ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka i kraće pauze napuštanje hotela i polazak za Tursku. Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima. Po dolasku sledi panoramsko informativno razgledanje grada u pratnji turističkog vodiča: Zlatni rog, Galata most, Galata kula, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš..Nakon razgledanja grada dolazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

4. dan – 13.11.2020. (petak) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Za zainteresovane putnike nakon doručka sledi organizovan fakultativni program, obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenitosti grada sa vodičem i ulaznicama: Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija nekada najveća crkva sveta, Hipodrom – nekadašnje sedište vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk i Topkapi palata (u kojoj su boravili sultani od 15 do 19 veka, među kojima i Sulejman Veličanstveni)… Slobodno vreme za razgledanje i kupovinu. Preporuka – odlazak na Kapali čaršiju, bazar sa preko 5.000 radnji. Slobodno vreme. Uveče u 20,00 časova za zainteresovane putnike organizovano fakultativno Tursko veče – večera na brodu sa trbušnim plesom i turskim folklorom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan – 14.11.2020. (subota) ISTANBUL – NOVI SAD – BAČKA TOPOLA – SUBOTICA

Doručak. Odjava iz hotela i sledi oranizovan fakultativan program sa odlaskom u kvart grada Fener i posetom Vaseljenskoj partijaršiji. Poseta Carigradskoj patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi Sv. Đorđa i postoji od Vaseljenskog sabora u Carigradu 381.godine. Nakon toga odlazak do čuvenog Parka minijatura – Miniaturk koji se nalazi na obali Zlatnog roga i nudi posetiocima jednistvenu priliku da na otvorenom prostoru uživaju u smanjenim verzijama (minijaturama) poznatih dela arhitekture, kako sa prostora današnje Turske tako i onih sa kojima se možete sresti van granica ove zemlje. Polazak za Srbiju je planiran oko 15h, u dogovoru sa vodičem. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa usputnim pauzama za odmor i osveženje.

6. dan – 15.11.2020. (nedelja)…NOVI SAD – BAČKA TOPOLA – SUBOTICA

Dolazak u Novi Sad, Bačku Topolu i Suboticu na mesta polaska je u toku jutarnjih/prepodnevnih časova, u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima.

CENA: 138 EUR

Cena aranžmana obuhvata:

Prevoz udobnim autobusom visoke turističke klase (klima, dvd, audio…) prema itinereru sa svim pripadajućim troškovima; Smeštaj u hotelu 3* u Plovdivu na bazi 1 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim (1/2+1) sobama; Smeštaj u hotelu 3* u Istanbulu na bazi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim (1/2+1) sobama; Vodič i pratilac grupe iz agencije tokom putovanja; Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

Cena aranžmana NE obuhvata:

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva i osiguranje od virusa Covid-19 koje možete uplatiti u turističkoj agenciji PROFFIS; Fakultativne izlete u organizaciji lokalne agencije (minimum 30 osoba je potrebno za realizaciju izleta); Individualni troškovi, ulaznice i sve programom nepomenute usluge.

Fakultativni program:

* Izlet stari Istanbul: Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi, Hipodrom, sa ulaznicama – 40 eur

* Tursko veče: Večera na brodu sa programom (trbušni ples, turski folklor) – 35 eur

* Izlet Vaseljenska patrijaršija i Park minijatura – Miniaturk, sa ulaznicama – 25 eur

** Specijalna ponuda / Paket 2 izleta: Izlet stari Istanbul + Vaseljenska patrijaršija i Miniaturk – cena 60 Eur**

Prijava i uplata za izlete se vrši u agenciji, do polaska.

POPUSTI:

– deca od 0–2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

– deca od 2–12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

Hotel u Plovdivu: BLVD7 3* – http://www.boulevard7.com/en ili sličan

Hotel u Istanbulu: MARTINENZ 3* – u starom delu grada – http://www.otelmartinenz.com/ ili sličan

Tačan naziv hotela biće poznat po formiranju grupe.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom Covid-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija PROFFIS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

VAŽNO: Pasoš za ulazak u Tursku treba da važi još najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja. Trenutno nije potreban PCR test!

Način plaćanja:

Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 rate čekovima, nakon završetka putovanja.