30 GODINA VAŠEG POVERENJA

Jezera Austrije – 5 dana autobusom

Austrija poseduje veličanstvene pejzaže, koji uključuju i vodene površine. Kako nema more, ona se diči sa više od 2000 jezera. Jezera Austrije su različite temperature pa time privlače koliko i ljubitelje vodenih sportova toliko i turiste koji su u potrazi za mirom i relaksacijom. Popularna su među stranim i domaćim turistima. Mnoga jezera su poznata i izvan njenih granica. Primera radi, elita jet-seta se svakog leta odmara i sastaje na jezeru  Wörthersee, dok Neusiedlersee privlači mlade koji vole jedrenje i surfanje. Jezero Wolfgangsee se nalazi u okolini Salzburga, i predstavlja prirodan bazen sa veličanstvenim pogledom. Oko jezera se nalaze kupališta koja su dostupni ljudima za plivanje, sunčanje i odmor. Tokom leta prosečne temperature navedenog jezera iznose oko 24 stepena, a sa svojom idiličnom bojom mami za boravak u njemu. Većina jezera u Austriji su čista i voda je pogodna za piće. Salzbiurg se smatra za najlepši barokni grad zapada. Ime je dobio po rudnicima soli, ali je on mnogo više od toga. Mali Salzburg je daleko poznat po sjajnim Mocart kuglama kao i rodno mesto svetskog kompozitora Mocarta. Salzburg sa ponosom predstavlja svoju arhitekturu, kafiće i crkve.

 

vienna
vienna1
vienna2
vienna3
previous arrow
next arrow
vienna
vienna1
vienna2
vienna3
previous arrow
next arrow

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. DAN – Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i Beograda (Sava centar) u večernjim satima (oko 21h/22h). Noćna vožnja preko Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…

2. DAN –  Dolazak u prepodnevnim satima u živopisnu dolinu Vahau. Poseta baroknom gradiću KREMS. Slobodno vreme 1,5 sat. Nastavak putovanja do obližnjeg grada DIRNŠTAJN. Šetnja njegovim kamenim ulicama do divne barokne „Plave crkve“. Panoramski pogled na ostatke srednjovekovnog zamka u kojem je bio zatočen engleski kralj Ričard Lavlje srce. Slobodno vreme 1 sat. Vožnja kraj živopisnih predela kojima dominiraju vinogradi i divna pobrđa koja se ogledaju u Dunavu. Odlazak u MELK. Slobodno vreme u gradiću, ili fakultativna poseta Benediktinskoj opatiji Melk. Obilazak opatije u sklopu specijalno vođene ture koja obuhvata razgledanje nekoliko prostorija od kojih svaka ima neku svoju simboliku. Poseta znamenitoj Biblioteci i neverovatnoj baroknoj crkvi. Nastavak putovanja ka oblasti SALCBURGERLAND. Smeštaj u hotel/pansion u regiji. Noćenje.

3. DAN –   Doručak. Polazak ka Salcburgu u 9h. Poseta SALCBURGU, jednom od najlepših gradova Evrope. Lagana šetnja uz razgledanje: palata Mirabel sa lepim vrtovima, kuća čuvenog dirigenta Herberta fon Karajana, glavna pešačka zona sa baroknim palatama, Mocartova rodna kuća, Katedrala,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: poseta Salcburškom zamku – jedan od najvećih srednjovekovnih fortifikacijskih objekata u Evropi. Sa terase ovog zamka pruža se neverovatan pogled na grad. Popodne, svi oni koji imaju u agenciji uplaćen „paket izleta“ moći će da posete potpuno besplatno bilo koji salcburški muzej. Mi vam predlažemo da posetite zimski dvorac Rezidenc, nekadašnje sedište salcburškog nadbiskupa. U ovom dvorcu se nalazi sjajna umetnička zbirka sakupljana vekovima, kao i raskošne prostorije koje su vekovima koristili salcburški biskupi. Takođe, predlažemo vam da posetite i Mocartovu rodnu kuću u kojoj se nalaze eksponati iz Mocartovog vremena. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i večeru u nekoj od divnih salcburških gostionica. Ukoliko putujete na ovaj program u decembru, uživaćete u fantastičnom Božićnom vašaru, jednom od najbakovitijih u Austriji. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. DAN – Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Polazak ka jezerskoj regiji, poznatoj kao „slana zemlja“, odnosno „Salzkamergut“. Vožnja pored divnog Volfgang jezera i uživanje u sjajnoj panorami. Odlazak do HALŠTATA, bajkovitog gradića na obali istoimenog jezera. Ovo mestašce se smatra za najslikovitije u celoj Austriji. Slobodno vreme u Halštatu, ili individualna poseta najvećem rudniku soli u Evropi. Čudesno lociran na planini nad gradom, do njega vodi specijalna gondola. Specijalna tura obilaska u zaštitnim odelima uz brojne avanture u rudniku, ostaće vam u neizbrisivom sećanju! Ovo je jedna od „top atrakcija“ Austrije! Poseta carskoj banji BAD IŠL u kojoj se nalazi niz raskošnih rezidencija, jedna fantastična kafeterija i poslastičarnica u kojoj je napravljen čuveni Išler, biskvit koji nosi ime po ovoj banji. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.

5. DAN – Dolazak Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

ARANŽMAN OBUHVATA:· prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)· 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja) u hotelu/pansionu sa 2** u regiji Salcburgerland · smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!), Posetu opatiji Melk sa uključenom ulaznicom i specijalnom vođenom turom, Salzburg Card – besplatan ulaz u sve muzeje Salcburga, obilazak Kremsa, Dirnštajna, Bad Išla i Halštata prema programu · usluge vodiča · organizacione troškove

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1000 dinara za osobe od 18-70 god.; cena za osobe 70+ god. Iznosi oko 2000 dinara), Ostale nepomenute usluge, Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €, Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €, Gradsku turističku taksu u iznosu od 2,5 € po osobi i noćenju (ukupno 5 € po osobi za oba noćenja) – taksa se plaća na recepciji pansiona, Fakultativna poseta rudniku soli u Halštatu – ovo je individualni program, karte se kupuju na licu mesta (cena karte je 36 €) – nije uključeno u paket izleta! NAPOMENA: oni koji se odluče za posetu rudniku soli odmah po dolasku u Halštat idu u posetu rudniku, a slobodnog vremena potom gotovo da neće biti – to pre svega zavisi od početka organizovane ture obilaska rudnika soli.

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022., za jesenje polaske odloženo plaćanje je moguće do 20.05.2023.
Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA. Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2022., za jesenje polaske odloženo plaćanje je moguće do 20.05.2023.
Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022., za jesenje polaske odloženo plaćanje je moguće do 20.05.2023.
OPIS HOTELA:

LANDGASTHOF HOTEL „TORRENERHOF“ 2**, Golling an der Salzach https://www.torrenerhof.com/ ili sličan Ovaj pansion (Landgasthof) nalazi se u malenom mestu Goling, na oko 30 km od Salcburga. Udoban smeštaj sa skromnim sadržajima. Poseduje recepcioni deo, tradicionalni restoran, bar. Sobe su sve sa kupatilom i centralnim grejnim sistemom, kao i sa TV. Nedaleko od pansiona nalazi se divan vodopad i park prirode. Centar idiličnog seoca Goling nalazi se na oko 2,5 km od pansiona.