PSAKOUDIA LETO 2023

Psakoudia, malo mesto u samom centru Sitonije, smešteno je između dva poluostrva na Halkidikiju, Sitoniji i Kasandri. Psakoudia je poznata po nekoliko kilometara dugačkoj peščanoj plaži sa žuto-zlatnim peskom. Plaža Psakoudia je nagrađena Plavom zastavom. Samo mesto nekada je bilo luka sela Ormilia, a pošto nema puno sadržaja za turiste, pogodnije je za sve one koji žele mirniji odmor u blizini uređene plaže. Psakoudia ima samo jednu glavnu ulicu koja se proteže duž plaže u kojoj je smešteno nekoliko taverni, dok se na plaži nalaze odlični barovi i kafići sa lepo uređenim baštama, kao i nekoliko prodavnica. Plaža je veoma široka, peščana i postepeno postaje sve dublja. Ima ležaljke i suncobrane, slobodno za upotrebu uz kafu ili piće, a ima dovoljno prostora za podešavanje vlastite opreme.

Udaljenost Psakoudije od Subotice je 899 km. Organizovan autobuski prevoz ili transfer iz Subotice!

Kuca PortoPsakudia

Kuca Porto
Psakudia

Nalazi se na samoj plaži Psakoudie. Glavne prednosti ove kuće su prelepo dvorište sa puno zelenila i skoro pa privatna plaža sa...

opširnije
Kuca AlexandraPsakudia

Kuca Alexandra
Psakudia

Kuća Alexandra - kuća na samoj plaži mesta Psakoudia odlikuje se na prvom mestu terasama koje imaju direktan pogled na more....

opširnije

PSAKOUDIA – DODATNE INFORMACIJE

Zbog svoje lepe plaže, Psakoudia se razvija i u njenom okruženju podižu se novi kompleksi sa smeštajnim jedinicama, koje su sve blizu plaže. U blizini Psaudokia nalazi se poznati manastir Ormilia koji je obavezan za razgledavanje, kao i jedan od najvažnijih antičkih gradova na severu, Olimnt. Administrativni centar Halkidikija, Poligiros, takođe je u blizini, što snabdevanje čini jednostavnijim. Psakoudia je odlično mesto za vas ako želite pravi odmor, bez gužve i turista, i odlična baza za razgledanje Sitonije i Kasandre. Psaukodia je takođe atraktivna za one koji vole planinarenje i za koje predstavlja bazu za dalje istraživanje planinskog područja Halkidikija.

 

PSAKUDIA LETO 2023

Mapa Psakudia

PSAKUDIA – DODATNE AKTIVNOSTI

  • Tradicionalni ribolov

    Ribolovno iskustvo s tradicionalnim brodom u Neos Marmarasu na Halkidikiju u Grčkoj. Uživajte u jedinstvenom iskustvu !! Ukrcajte se na brod i doživite nezaborvano iskustvo pecanja! Kapetan i njegova iskusna posada upoznaće vas sa ribolovom. Oprema i mamci vas čekaju da dokažete da ste sjajan ribar ili da imate početničku sreću. Halkidiki ima idealna mesta za ribolov.

  • Obilazak vinograda

    Upoznajte Domaine Porto Carras, najveći pojedinačni organski vinograd u Grčkoj i jedan od najvećih u Evropi, ukupne površine 4.750 hektara. Posetioci imaju priliku da se dive veličanstvu planine Meliton i impresivnim predelima Domaine. Obilasci se prave u najzanimljivijim delovima vinograda, pružajući posetiocima priliku da uživaju u hladu drveća, ogromnim površinama zelenih vinograda i plavom egejskom moru. Takođe, zaustavljanje na vrhu planine Meliton omogućava posetiocima da uživaju u sprektakularnom pogledu.

  • Iznajmite čamac

    Ovo je jedinstveno iskustvo na Neos Marmarasu. Iznajmljivanje brodova, bez dozvole. Otkrijte lepote Halkidikija i Sitonije na jedinstven način. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije.