OLYMPIC BEACH LETO 2022

Smešten na samo 8 km od Katerinija, do Olympic Beach se lako stiže sa Nacionalnog autoputa E75 (čvorišta: Katerini ili Korinos) i od nedavno završenog obalnog puta od Nea Agathoupoli do Olimpijske plaže. Peščana plaža koja se proteže na nekoliko kilometara, čist pesak i plitko more, Olimpijska plaža već dugi niz godina redovno dobija evropsku plavu zastavu i privlači veliki broj turista svakog leta. Postoji širok spektar smeštaja koji možete odabrati za svoj boravak, uključujući hotele, sobe za iznajmljivanje i bungalove i kamp. Veliki broj restorana i kafića svih vrsta čeka da zadovolje vaše ukuse, kako sa domaćom tako i sa međunarodnom kuhinjom. Olimpijska plaža označava centralnu tačku okruga Pierije i pripada oblasti Katerini. Plaže predstavljaju jedan neprekidni deo zlatnog peska, dve zajednice povezane su dobro osvetljenom avenijom sa biciklističkom stazom koja ide pored i stazom za pešake koji žele da krenu u jutarnju ili večernju šetnju. Planina Olimp je veoma blizu mesta pa je tako klima veoma prijatna.

Udaljenost Olympic Beach-a od Subotice je 856 km. Organizovan autobuski prevoz ili transfer iz Subotice!

Kuća FanisOlympic Beach

Kuća Fanis
Olympic Beach

Trospratna kuća Fanis, skromnog izgleda i kvaliteta, koja se nalazi u širem centru Olympic Beach-a. Kuća je udaljena oko 550m od...

opširnije

OLYMPIC BEACH – DODATNE INFORMACIJE

Na plaži Olympic Beach-a u velikom delu su dostupne ležaljke i suncobrani, koje uz naručeno piće ili obrok možete besplatno da koristite. Takođe izvan centralnog dela se mogu naći plaže na kojima nema ležaljki i suncobrana, pa tamo turisti koriste svoje sopstvene peškire, ali zato ima tuševa koji se mogu besplatno koristiti. Jedna od prednosti boravka u Olympic Beach-u je blizina Paralije. To je velika pogodnost za turisti koji su željni noćnog provoda kao i dobrog šopinga. Pralija je udaljena svega 2 km od Olympic Beach-a. Tako da možemo slobodno reći da su prednosti Olympic Beach-a manja gužva na plažama i mirniji odmor, a opet nalazi se u neposrednoj blizini Paralije za turiste koji su ipak željni provoda. Velika prednost Olympic Beach-a je što je dobro povezan sa Paralijom, kako uređenom pešačkom zonom tako, turističkim vozom i redovno autobuskom linijom koji saobraćaju svakodnevno na relaciji Olympic Beach – Paralija. Olympic Beach jeste manje i mirnije mesto, ali u samo mesto se svakako mogu naći marketi, apoteke, kafići, restorani i slično.

 

OLYMPIC BEACH LETO 2022

Mapa Olympic Beach

OLYMPIC BEACH – VREDI VIDETI

 

  • Stari Pantelejmon (Paleos Panteleimonas)

je drevno selo pastira, sagrađeno u ranom 15. veku, na istočnoj padini planine Olimp. Bio je vrlo dobro očuvan 60-ih godina, kasnije je proglašen spomenikom nacionalne baštine (2003), čime je postao živopisno turističko mesto zbog slikovitog izgleda i sada ima oko 3.000 stanovnika. Nalazi se na visini od 700 m nadmorske visine, nudeći spektakularne poglede na zaljev Thermaikos i obalu. Crkva koja se tu nalazi posvećena Svetom Pantelejmonu daleko od veličanstva svetih građevina na koje smo navikli, skromna kamena građevina koja nas podseća na moralne vrednosti i jednostavnost hrišćanske religije. Stari Pantelejmon (Paleo Panteleimonas) je idilično mesto gde možete uživati u onome što je priroda poklonila Grčkoj, mesto gde vas prosto obuzima lepota okoline.

  • Planina Olimp

Severno centralnim grčkim poluostrvom dominira veliki masiv Olimpa. Četiri njegova vrha prelaze 2800m, najviši vrh Mitikas, sa 2971m nadmorske visine. Planina Olimp je simbol drevne Grčke, mesto gde su živeli 12 bogova u grčkoj mitologiji. Prirodni uslovi ovog regiona stvorili su jedinstvenu lepotu planine Olimp. Planina Olimp je najviša planina u Grčkoj i druga najviša planina na Balkanu. Teren sadrži mnoštvo šarmantnih i sjajnih karakteristika, među kojima su čisti kameniti vrhovi, duboke klisure, alpska polja i gusta šuma, a sve se to kombinuje da bi se stvorila retka magija planine Olimp. Ukupno ima 52 vrha u rasponu od visine od 760 m do 2918 m koji u kombinaciji stvaraju prizore jedinstvene lepote. Prosečna temperatura zimi se kreće od -20 ° C do + 10 ° C, a leti od 0 ° C do 20 ° C, mada to ne znači da nema nekada izuzetaka. Svakih 100 m uz planinu Olimp temperatura pada za otprilike pola stepena. Dakle, ako je na nivou mora temperatura istovremeno 20 ° C na vrhu Mitikas (2918 m), temperatura će biti približno 5 ° C. Jaki vetrovi su uobičajena pojava na planini Olimp.

  • Solun

Solun je drugi najveći grad Grčke. Izgrađen je u čast sestre Aleksandra Velikog, nazvane Solun. Sadrži bogatu drevnu istoriju, pažnju privlače turistički spomenici rimskog i vizantijskog perioda. Tu je i arheološki muzej u kojem se nalazi posmrtni ostaci Filipa II., Oca Aleksandra Velikog. Svake godine se u ovom gradu održava međunarodna izložba nauke, tehnologije i kulture. Za posetioce grada dostupni su muzeji i druge turističke atrakcije, simbol grada Bele kule. Ukrcajte se u voz i zabavite se istražujući grad i uživajući u suncu. Početna i krajnja tačka je na Belom tornju. Razgledanje Soluna vozom vodi vas na uzbudljivo putovanje! Otkrijte jedinstvene spomenike i arheološka mesta oko 45 minuta vožnje: vođenje grupe kroz istorijski centar Soluna.