Istanbul – autobusom 6 dana

Istanbul je naslednik prestonice drevne Vizantije, koja sa preko 1123 godina postojanja je najduže bivstvujuća imperija čovečanstva. Tokom istorije bio je slavljen, paljen, prekrštavan, osvajan. Centar kulture, trgovine, raskršće civilizacija i religija oduvek, a centar sveta više od jednog milenijuma. Sasvim dovoljan argument zašto ga posetiti. Nazivaju ga jedinim gradom na dva kontinenta, ondosno, reč je o Konstanitnoplju, zatim Carigradu, tj. današnjem Istanbulu.Današnji moderni Istanbul se sastoji od evropskog i azijskog dela koje povezuje bosforski most. Evropski deo je podeljen na stari i novi deo koje razdvaja istorijski zaliv Zlatni rog, a povezuje Galata most.

Organizovan autobuski prevoz iz Subotice, Bačke Topole, Novog Sada i Beograda.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan 08.12. Polazak u 13.30 iz Subotice ispred glavne autobuske stanice, potom ulasci Bačka Topola – Novi Sad – Beograd… Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe, auto putem preko Niša do Bugarske. Prelazak granice, vožnja preko Sofije i Plovdiva prema Turskoj…

 

 1. dan 09.12. Dolazak u Istanbul. Smeštaj u hotel 3* u delu grada Fatih- Laleli, na samo 20 minuta peške od Kapali čaršije. Slobodno vreme za odmor od puta. Info šetnja sa pratiocem grupe do Kapali čaršije. Povratak u hotel. Noćenje

 

 1. dan 10.12. Doručak. Nakon doručka fakultativna ekskurzija, obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenitosti grada: Aja Sofija (nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, pa džamija a sada muzej star skoro 1500 godina), Plava džamija (jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu) i Topkapi palata (velelepna sultanska palata gde je živela većina turskih Sultana, medju kojima i Sulejman Veličanstveni, sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika)… Slobodno vreme za razgledanje i kupovinu. Preporuka – odlazak na Kapali čaršiju, bazar sa preko 5.000 radnji. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića po izboru). Noćenje u hotelu.

 

 1. dan 11.12. Doručak. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča… Zlatni rog – Galata most – moreuz Bosfor – prelazak na azijsku stranu preko Zlatnog roga i mosta Galata do vidikovca Čamlidža sa koga se pruža pogled na grad – centar grada Taksim. Poseta patrijaršiji u kvartu Fener. Po želji, fakultativni odlazak na dnevno krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) u trajanju od 2 sata uz razgledanje grada… Poseban doživljaj videti najveće znamenitosti sa mora… Obilaze se Zlatni rog, vide se Aja Sofija kao i Rumenli Hisar i Dolmabahče. Fakultativna poseta Carigradskoj – Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno popodne u gradu. Noćenje u hotelu.

 

 1. dan 12.12. Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualno razgledanje, kupovinu i uživanje u gradu i ručak. Polazak ka Srbiji u podnevnim časovima. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

 

 1. dan 13.12. Povratak u Beograd, Novi Sad, Bačku Topolu, potom u Suboticu u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 155 EUR

Način plaćanja: 30% akontacija prilikom rezervacije, preostali iznos najkasnije 14 dana pred polazak.  Popust za decu do 12 godina – cena 125 eur. Doplata za 1/1 sobu je 55 Eur.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio…), marke Neobus- Volvo, Neoplan…
 • Smeštaj u HOTELU 3* u Istanbulu na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Tačan naziv hotela biće poznat po formiranju grupe.
 • Obilasci po programu
 • Pratilac grupe
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cena aranžmana NE obuhvata:  individualne troškove. Fakultativi troškovi i izleti u organizaciji lokalne agencije sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku (minimum 30 prijavljenih za realizaciju):

–  Izlet : Aja Sofija- Plava Džamija- Topkapi palata                                     45 eur

–  Krstarenje Bosforom (plovidba brodom) i Vaseljenska patrijaršija    25 eur

–  „Tursko veče“ . Večera u nacionalnom restoranu sa programom      30 eur

 

Popust: paket 2 izleta (Aja Sofija, Plava Džamija, Topkapi palata + Krstarenje Bosforom i Vaseljenska patrijaršija – za 65 eur

– Obavezno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na Covid 19 koje možete uplatiti u agenciji po uslovima osiguravajuće kuće.

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš. Putnici koji poseduju putne isprave neke druge države dužni su sami se raspitati o viznom režimu zemalja kroz koje putuju.Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u Republiku Tursku, pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja. Za mladje od 18 godina koji ne putuju sa oba roditelja obavezna je saglasnost.

Napomene: Cena je formirana na minimum 40 plativih putnika U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 40 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom Covid-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija PROFFIS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata za korisnike VISA, AMERICAN EXPRESS i MASTER kreditne kartice INTESA BANKE; VISA, MASTER i DINA kreditne kartice Komercijalne banke – isključivo u agenciji Argus Tours ili 50 € za hotel 3* i 60 € za hotele sa 4* po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili u 3 jednake mesečne rate prilikom rezervacije- čekovima građana, bez uvećanja cene aranžmana ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.