30 GODINA VAŠEG POVERENJA

VURVURU LETO 2024

Vourvourou je turističko mesto koje se nalazi na severoistočnom delu Sitonije na Halkidikiju i udaljeno je 103 km od aerodroma Makedonija u Solunu. To je naselje sa nekoliko privatnih kuća, usklađenih sa jedinstvenom lepotom regiona koju okružuju zemlje sa borovom šumom i egzotične plaže sa plavo-zelenom vodom. To je odredište koje bi svakako trebalo posetiti tokom odmora na Halkidikiju. Naselje je razvijeno uz plažu, nasuprot grupi od devet ostrva, od kojih se najveći zvao Diaporo. Ima veličanstvene plaže. Sve plaže u okolini su jedinstvene, sa peščanom plažom i mirnom vodom. Najpoznatija od njih su plaža Karidi sa borovom šumom koja gotovo dopire do morskih talasa, plaža Livari i plaža Mpara. U Vourvourou postoje brojni privatni smeštaji i hoteli koji se iznajmljuju. Na ostrvo Diaporo možete doći brodom koji možete unajmiti od Vourvourou. Tamo ćete pronaći prirodni zaliv sa plitkom i kristalno čistom vodom. Takođe možete napraviti male izlete brodom do ostatka ostrva koji skrivaju jedinstvene bisere. Takođe na ostrvu Diaporos videćete ruševine crkve Svetog Andrije koje datiraju još iz vremena vizantijskog doba. U Vourvourou postoji modelno naselje u kojem se nalaze kuće izuzetne arhitekture. Ove kuće pripadaju profesorima sa Univerziteta Aristotel u Solunu, koje vredi posetiti. Pronaći ćete sve što vam je potrebno za vaš boravak, poput restorana, ribljih konoba, picerija, barova, kafića i supermarketa. Na samo 10 km možete pronaći Agios Nikolaos, živopisno mesto u kojem se nalaze policijska stanica, bankomati i zdravstveni centar regiona. Popodne možete provesti jedući meso iz tradicionalnih kafana koje ćete pronaći u selu Aghios Nicholaos. Ako volite planine i planinarenje, preporučujemo vam da prošetate zelenim padinama planine Itamos, koje se protežu nad Vourvourou. Tamo ćete doživeti jedinstveno iskustvo u prirodi uživajući u lepotama šume, pogledom na Aghion Oros i Egejsko more. Na vrhu planine, naći ćete vatrogasno društvo iz kojeg se pruža neverovatan pogled na Halkidiki.

Udaljenost Vurvurua od Subotice je 931 km. Organizovan autobuski prevoz ili transfer iz Subotice!

Nema pronađenih rezultata

Stranica koju ste tražili nije pronađena. Pokušajte da suzite pretragu, ili koristite navigaciju iznad kako biste pronašli objavu.

VURVURU – DODATNE INFORMACIJE

Jedna od prednosti ovog grada je i to što se u blizini nalazi plaža Karidi koja se zasigurno ubraja među najlepše plaže Sitonije. Poznata je po tirkiznoj i bistroj vodi, što je razlog zašto turisti sa svih strana Sitonije žele da dođu. Pored plaže prema centralom delu uzdiže se planina Itamos, a tamo je i mnogo planinarskih staza. Vourvourou je poseban, jer se u njegovoj blizini nalazi arhipelag od devet ostrva, a Diaporos je najveći. U tom smislu Vourvourou nudi nešto što nijedno drugo mesto na Sitoniji ne nudi, a to su čamci za iznajmljivanje i odlazak na ostrvo Diaporos, provođenje vremena u vodi na malim plažama na ostrvu uz tirkiznu vodu i pogled na plavu lagunu. Ovde je more vrlo mirno i toplo jer je skriveno od vetra i hladnih struja. U gradu postoji nekoliko pijaca za zalihe, nekoliko picerija i restorana. Vourvourou je savršeno letovalište za mirni i porodični odmor zbog velikog broja odličnih i luksuznih hotela i vila sa bazenima i cvetajućim baštama koje vode direktno do plaže, a da ne morate da prolazite ulicom. S druge strane, u blizini Vourvourou nalaze se neke od najlepših plaža na Sitoniji što čini odličnu bazu za razgledanje ostatka Sitonije.

 

VURVURU LETO 2022

Mapa Vurvuru

VURVURU – DODATNE AKTIVNOSTI

  • Tradicionalni ribolov

    Ribolovno iskustvo s tradicionalnim brodom u Neos Marmarasu na Halkidikiju u Grčkoj. Uživajte u jedinstvenom iskustvu !! Ukrcajte se na brod i doživite nezaborvano iskustvo pecanja! Kapetan i njegova iskusna posada upoznaće vas sa ribolovom. Oprema i mamci vas čekaju da dokažete da ste sjajan ribar ili da imate početničku sreću. Halkidiki ima idealna mesta za ribolov.

  • Obilazak vinograda

    Upoznajte Domaine Porto Carras, najveći pojedinačni organski vinograd u Grčkoj i jedan od najvećih u Evropi, ukupne površine 4.750 hektara. Posetioci imaju priliku da se dive veličanstvu planine Meliton i impresivnim predelima Domaine. Obilasci se prave u najzanimljivijim delovima vinograda, pružajući posetiocima priliku da uživaju u hladu drveća, ogromnim površinama zelenih vinograda i plavom egejskom moru. Takođe, zaustavljanje na vrhu planine Meliton omogućava posetiocima da uživaju u sprektakularnom pogledu.

  • Iznajmite čamac

    Ovo je jedinstveno iskustvo na Neos Marmarasu. Iznajmljivanje brodova, bez dozvole. Otkrijte lepote Halkidikija i Sitonije na jedinstven način. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije. Možete iznajmiti čamac ispred luke Neos Marmaras ili na plaži Lagomandra i uputiti se do skrivenih plaža Sitonije.