30 GODINA VAŠEG POVERENJA

Slovenija – Portorož Mart 2024

Slovenija je podjednako primamljiva destinacija u bilo koje doba godine. Portorož i Кopar su odlične destinacije za odmor na slovenačkoj obali. Uživaćete čak i ako odlučite da za put u Sloveniju odaberete Bohindsko jezero ili Bled, ili se uputite u Ptuj – najstariji slovenački grad sa svojim dobro očuvanim srednjovekovnim jezgrom i idiličnim jezerom. Slovenačka kuhinja, kultura, pa čak i arhitektura su pod velikim uticajem njenih suseda Italije, Austrije i Mađarske. Neverovatna mešavina klimatskih uslova rezultira toplim mediteranskim vetrovima koji duvaju u podnožje Alpa, a sneg nije nepoznanica ni leti. Slovenija se može pohvaliti da je više od polovine njene površine prekriveno šumom, zbog čega je Slovenija poznata kao jedna od najzelenijih zemalja na svetu. Svako godišnje doba ima svoju privlačnost u Sloveniji.

SLOVENIJA 1
SLOVENIJA 2
SLOVENIJA 3
SLOVENIJA 4
SLOVENIJA 5
SLOVENIJA 6
previous arrow
next arrow
SLOVENIJA 1
SLOVENIJA 2
SLOVENIJA 3
SLOVENIJA 4
SLOVENIJA 5
SLOVENIJA 6
previous arrow
next arrow

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN putovanja BEOGRAD / PORTOROŽ
Sastanak grupe u 21:15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “, sa predviđenih perona od 34 do 41( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice( preko puta hotela Prezident). Predviđeno vreme polaska u 22:00 h. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora. Noćna vožnja.
2.DAN PORTOROŽ / PIRAN
Dolazak u Portorož u prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel (prema hotelskim pravilima posle 15:00 h). Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo prijatnu šetnju obalom do istorijskog grada Piran i čašu vina na Tartinijevom trgu . Mogućnost večere u restoranu hotela Histrion uz doplatu. Noćenje.
3.DAN PORTOROŽ / Fakultativno ROVINJ / PORTOROŽ
DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti, mi Vam preporučujemo fakultativni izlet poseta Istarskom gradu Rovinju jednom od najslikovitijih i najromatičnijih gradova na Mediteranu. Ono što ga izdvaja od ostalih Istarskih gradova je priroda koja će Vas zadiviti, raznovrsnost arhitektonskih stilova, gradska kultura, stari grad koji je proglašen za spomenik kulture. Po dolasku odlazak u informativnu šetnju istoriskim jezgrom ovog šarmantnog grada. Uske kamene popločane uličice, šarene uske zgrade, cvetni trgovi i pogled na okolna ostrva sa platoa ispred crkve svete Eufemije učiniće Vas da ponovo poželite da mu se vratite. Slobodno vreme za
individualne aktivnosti . Povratak u hotel. Mogućnost večere u restoranu hotela Histrion uz doplatu. NOĆENJE.
4.DAN PORTOROŽ /TRST / PORTOROŽ / BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme do polaska za Srbiju, ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Trsta. Po dolasku, kraći informativni obilazak grada – pešačka tura (Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, trg ujedinjenja
Italije…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti…… Povratak u Portorož po ostatak grupe i polazak za Srbiju oko 18:00 h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi osveženja i carinskih formalnosti..
5.DAN BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim satima ( u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi 2 noćenja sa doručkom u Portorožu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja, Evropska Unija od naredne godine (tačan datum stupanja na snagu još nije preciziran a odnosi se na 2024. godinu), najavljuje uvodjenje Evropskog sistema putnih informacija i autorizacije (ETIAS) , za putovanje u Schengen zonu, za putnike kojima nije potrebna viza za ulazak u EU, uključujući i putnike iz BiH. Državljani trećih zemalja kojima nije neophodna viza za putovanje u Schengen zonu moraće individualno pre puta podneti zahtev za odobrenje putovanja
jednostavnom procedurom korištenja internet stranice ili mobilne aplikacije ETIAS-a i za to će morati platiti naknadu u iznosu od 7 eura, a dobijeno odobrenje ETIAS-a važi će tri godine“, po trenutnim najvama..
ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, obaveznu boravišnu taksu i prijavu, koja iznosi oko 3.5 € po osobi po noci i plaća se na recepciji hotela ,fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. Evropska Unija od naredne godine (tačan datum stupanja na snagu još nije preciziran a odnosi se na 2024. godinu), najavljuje uvodjenje Evropskog sistema putnih informacija i autorizacije (ETIAS) , za putovanje u Schengen zonu, za putnike kojima nije potrebna viza za ulazak u EU, uključujući i putnike iz BiH. Državljani trećih zemalja kojima nije neophodna viza za putovanje u Schengen zonu moraće individualno pre puta podneti zahtev za odobrenje putovanja jednostavnom procedurom korištenja internet stranice ili mobilne aplikacije ETIAS-a i za to će morati platiti naknadu u iznosu od 7 eura, a dobijeno odobrenje ETIAS-a važi će tri godine“, po trenutnim najvama..

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi za Vile park Premium 3* – 45 € POPUSTI ZA DECU OD 0-11,99 GODINA u sobi sa dve punoplatežne osobe – 20 €. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.
Prva promena po vec zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd. ) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora vec podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata za korisnike VISA, AMERICAN EXPRESS i MASTER kreditne kartice INTESA BANKE; VISA, MASTER i DINA kreditne kartice Komercijalne banke – isključivo u agenciji Argus Tours ili 40% po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili u 3 jednake mesečne rate prilikom rezervacije- čekovima građana, bez uvećanja cene aranžmana ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

OPIS HOTELA:
VILE PARK PREMIUM 3* je jedan od tri hotela koja čine BERNARDIN kompleks, a pored njega u neposrednoj blizini se nalazi i hotel Histrion. Sagrađen je oko ruševina crkvenog tornja iz 15. veka. Sve sobe sa TWC-om, telefonom, klimom i TV-om. Gosti hotela Vile Park koriste restoran za doručak i večeru u hotelu Histrion, kao i bazen hotela Histrion…. Doručak je na bazi švedskog stola. http://www.bernardingroup.si/en/